Закарпаття: У Великому Березному закрили АЗС, небезпечну для людей і природи Карпат

Інспекторами відділу екологічного контролю водних ресурсів, атмосферного повітря та поводження з відходами Державної екологічної інспекції в Закарпатській області проведено перевірку АЗС ТОВ “Вікторія”.
В її ході встановлено, що ТОВ “Вікторія” здійснює експлуатацію автозаправної станції за адресою смт. Великий Березний Закарпатської області з порушенням вимог природоохоронного законодавства, а саме за відсутності документів на право користування (власності) земельною ділянкою, рішення органу місцевого самоврядування щодо місця розташування автозаправної станції, погодженого в установленому порядку, позитивного висновку державної екологічної експертизи, дозволу на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря від стаціонарних джерел викидів, дозволу та ліміту на утворення і розміщення відходів.

У зв’язку з тим, що раніше прийняті заходи адміністративного реагування та організаційно-технічні заходи на призвели до усунення виявлених порушень, то  подальша експлуатація автозаправної станції ТОВ “Вікторія”, розміщеної в смт. Великий Березний, забороняється. Тож заступником Головного державного інспектора з охорони навколишнього природного середовища Закарпатської області винесено рішення про тимчасову заборону (зупинення) експлуатації автозаправної станції ТОВ “Вікторія”,  розміщеної в смт. Великий Березний,  проведено опломбування обладнання для подачі пального та зобов’язано директора ТОВ усунути виявлені порушення природоохоронного законодавства.

Державна екологічна інспекція у Закарпатській області