Закарпаття: На Тячівщині вибух газу пошкодив житловий будинок, а на Іршавщині — квартиру

Упродовж доби на Закарпатті зафіксовано два вибухи газу. Перше повідомлення про вибух газу в оперативно-рятувальну службу Закарпаття надійшло 29 червня близько сьомої ранку з с. Грушово Тячівського району.
Згодом з’ясувалося, що вибухнуло цокольне приміщення одноповерхового житлового будинку, де господарі облаштували кімнату кухні. Внаслідок цього було пошкоджено несучу стіну та перекриття приміщення.

На даний час господарів відселено, оскільки пошкоджена конструкція може обвалитися будь-якої миті. Причини виникнення вибуху встановлюють фахівці газової служби та пожежної справи.

У другому випадку, який стався цього ж дня об 22 год. 25 хв. в м. Іршава на вул. Гагаріна, до вибуху призвело порушення правил пожежної безпеки при експлуатації газових приладів власником помешкання. Чоловік, виходячи з квартири, залишив включеними камфорки газової плити.

Така «забудькуватість» господарю обійдеться щонайменше у 20 тисяч гривень, адже вибуховою хвилею газоповітряної суміші були пошкоджені вікна, двері та знищено частину домашнього майна.

На щастя, на момент вибухів в епіцентрі подій нікого з домочадців не було. За інших обставин без потерпілих не обійшлося б.

У двох випадках вибухи також не супроводжувалися подальшим горінням, інакше прямі матеріальні збитки були б ще більшими.

Центр пропаганди ГУ МНС у Закарпатській області