Житель мукачівщини вбив жінку у ванні з кип’ятком

Рішення щодо жителя с. Лісарня Мукачівського району, який влітку минулого року вбив жінку, прийняв Мукачівський міськрайонний суд.

Обставинами справи встановлено, що 21 серпня 2015 року близько першої години ночі обвинувачений, громадянин Б. 1972 р.н., який був у стані алкогольного сп’яніння, на вул. Пивоварній в м. Мукачево розпочав сварку зі співмешканкою П., в ході якої вдарив останню кулаком по обличчю.

Продовжуючи насильницькі дії, підозрюваний наніс громадянці П. подальші удари кулаком в ключицю та грудну клітку, спричинивши численні тілесні ушкодження, рани, переломи кісток, закриту черепно-мозкову травму, забій головного мозку, а також закриті переломи тіла. Не зупиняючись, на цьому громадянин Б., завдаючи потерпілій нестерпний біль та страждання, помістив її у ванну з кип’ятком, чим заподіяв їй опіки шкірних покровів ІІ-ІІІ ступенів, загальною площею близько 35% поверхні тіла. Бажаючи довести вбивство до кінця, підозрюваний монтажним скотчем замотав голову співмешканки, перекривши їй у такий спосіб доступ повітря через рот і ніс, що стало безпосередньою причиною настання смерті потерпілої.

22 серпня 2015 року близько другої години ночі підозрюваний разом із братом, громадянином Б.Ю., з метою приховання скоєного особливо тяжкого злочину, віднесли тіло померлої громадянки П. до річки Латориця та викинули його у воду.

У ході досудового розслідування було проведено судово-психіатричну експертизу відносно підозрюваного Б., і згідно висновку експерта останній страждає тимчасовим хворобливим розладом психічної діяльності, не може усвідомлювати значення своїх дій та керувати ними.

В судовому засіданні прокурор вважав доведеним факт вчинення підозрюваним Б.. кримінального злочину, передбаченого п.4 ч.2 ст. 115 КК України та з врахуванням висновку експерта просив задоволити клопотання та застосувати до останнього примусові заходи медичного характеру у виді госпіталізації до психіатричного закладу із суворим наглядом.
Таким чином під час розгляду клопотання по кримінальному провадженню судом встановлено, що кримінальний злочин, який згідно з ст. 12 КК України віднесено до особливо тяжкого, підозрюваний Б. вчинив в стані неосудності, з урахуванням ступеня небезпечності психічно хворого для себе або інших осіб суд прийшов до висновку, що громадянин Б. в момент вбивства та на теперішній час не може усвідомлювати значення своїх дій та керувати ними, і постановив ухвалу про застосування щодо підозрюваного Б., 1972 року народження, примусових заходів медичного характеру у виді госпіталізації до психіатричного закладу із суворим наглядом.

Джерело: прес-служба Мукачівського міськрайонного суду