Закарпаття: У турнірі “Мукачівський богатир-2010” переміг представник господарів Євген Жебрак

З нагоди Дня молоді на центральній площі міста над Латорицею відбулося цікаве й видовищне спортивне дійство – турнір “Мукачівський богатир”. Змагання силачів проходили за сприяння народного депутата України, члена Президії Єдиного Центру Василя Петьовки.
За словами голови міської організації Михайла Лабоша, з кожним роком багатирський турнір стає все популярнішим. І приємно зазначити, що ряди закарпатських силачів постійно поповнюються. А змагання є ще одною чудовою нагодою продемонструвати їх майстерність і волю до перемоги.

Окрім грошових винагород, учасники турніру нинішнього року змагалися й за право носити титул “Мукачівський богатир – 2010”. Для цього їм довелося брати участь у кількох конкурсах. Зокрема, перевертання шин, носіння валіз вагою 220 кілограм, витяг ваги на кість тощо. Кожен з виступів викликав цікавість серед чималої кількості глядачів, які в День молоді зібралися в центрі міста.

– Закарпаття завжди славилося богатирями, – зазначив, звертаючись до присутніх, мер Мукачева, Золтан Лендєл. – Яскравий приклад – постать нашого відомого земляка Кротона Фірцака, який на спортивних аренах Європи і США демонстрував, що таке справжній карпатський силач. Приємно, коли молоді краяни підтримують ці славні традиції.

У нелегкій боротьбі звання найсильнішого нинішнього року виборов мукачівець Євген Жеребак. Він та усі учасники турніру отримали цінні подарунки і грошові премії.

На завершення змагань закарпатські силачі подякували за сприяння в проведені змагань народному депутату України, Василю Петьовці. А також закликали молодь краю займатися силовими видами спорту і дотримуватися здорового способу життя. Відтак попробувати свої сили у богатирських змаганнях зміг кожен з глядачів.

Мукачево.net-ЗОО “Єдиний Центр”