Музики із Закарпаття виступили на міжнародному фольклорному фестивалі

Колективи та виконавці із Хуста взяли участь у Міжнародному Підвигорлатському фольклорному фестивалі «Під Бескидом зелененьким», що відбувся у словацькому місті Сніна.
Як розповів один з організаторів поїздки Олександр Анишинець, на фестивалі виступали творчі колективи з Польщі, Сербії, України і Словаччини.

Від Хуста на музичному святі виступали народний вокальний ансамбль «Синьогори» (Іван Євчак, Ольга Штефуца, Світлана Голбан і Володимир Грицько), ансамбль троїстих музик (Олександр Анишинець, Юрій Брень, Юрій Куліш), солісти Олена Товт і Анатолій Барна.

Гості фестивалю завдяки виступам хустських музикантів змогли познайомитися із фольклором Закарпаття, українською ліричною піснею і сучасною естрадною піснею.

Витрати для участі у фестивалі взяв на себе міський уряд міста Сніна у рамках договору про співпрацю із Хустом.

Це вже другий фестиваль у Словаччині, в якому взяли участь представники Хуста.

У складі української делегації були начальник обласного управління культури Юрій Глеба, міський голова Хуста Михайло Джанда, який докладає багато зусиль для налагодження міжнародних зв’язків Хуста із містами інших країн. «Хустська міська рада співпрацює із словацькими та польськими містами. Делегації спільно беруть участь у пізнавальних поїздках, обмінюємося досвідом роботи. Школярі їздили на фольклорні фестивалі до словацького міста Сніна та польського Леско, а 45 дітей-сиріт мали змогу там відпочити. Хустські художники щорічно беруть участь у пленерах в Словаччині та Польщі. Проводимо спільні спортивні змагання. У перспективі — налагодження контактів із містами інших країн», — розповів Михайло Джанда.

Прес-служба Хустської міської ради