Греко-католики Закарпаття: Шкодити природі – це великий гріх!

Природа нерідко страждає від надмірного використання людиною її ресурсів, від нищення довкілля, від байдужості і хижацької наживи. Якщо й далі так буде продовжуватись, вона мститиме людині, тобто у навколишньому середовищі відбуватимуться зміни і катаклізми, які неминуче позначаться на нашому житті.
Шкодити природі – це гріх. А якими повинні бути наші стосунки з природою – приклад дає святий Франциск. Про це йшла мова на еколого-освітньому заході у катехитичній школі греко-католицької церкви, що недавно відбувся у селі Синевирська Поляна, на Міжгірщині.

Зустріч з молоддю релігійної громади організували і провели співробітники національного природного парку «Синевир» спільно зі священиком парафії гірського населеного пункту отцем Миколою. Загалом, співпраця природоохоронців і релігійних осередків важлива з огляду на те, що у них спільні цілі. Церква вважає нищення довкілля смертним гріхом, а екологи не лише з цим погоджуються, але й науково доводять, що це негативно позначається на цілій системі, призводячи нерідко до аномальних явищ.

Навчити людей бережливо ставитися до природи – дуже складна справи, але якщо виховувати любов до оточуючого світу змалку та ще й спільно з духовним наставником, то результат буде позитивним, – вважають співробітники національного парку, які обіцяють активізувати співпрацю з усіма релігійними громадами свого краю.

Юрій Бабічин, “Міжгірський район”