Закарпаття: ЗАТ “Єврокар” відкинув звинувачення міліції щодо контрабанди авто

Компанія «Єврокар» (Закарпатська область) спростовує заяву начальника управління з боротьбі з організованою злочинністю Головного управління Міністерства внутрішніх справ в Закарпатській області Івана Немеша про порушення і передачу до суду кримінальної справи проти компанії за підозрою в контрабанді автомобілів.

Про це йде мова в повідомленні «Єврокару», передають «Українські новини».

“Наразі проти компанії не порушено ніяких кримінальних справ, і в цьому контексті заява пана Немеша є, щонайменше, абсурдною”, – говориться в повідомленні.

Компанія підкреслює, що у разі правдивості заяв Немеша вартість кожного завезеного автомобіля повинна була б складати до 5 млн гривень.

Компанія припускає, що керівництво УБОЗ Закарпатської області подібними заявами намагається відвернути увагу від дійсних економічних злочинів в галузі.

Нагадаємо, 12 липня на прес-конференції в Ужгороді Немеш повідомив про передачу до суду кримінальної справи проти “Єврокару” за підозрою в контрабанді автомобілів.

За словами Немеша, компанія ввезла до України 10 автомобілів в розібраному вигляді і вказала в декларації, що імпортує запчастини, заподіявши збиток державі на 10 млн гривень.

У 2009 році компанія “Єврокар” скоротила виробництво на 90,07%, або на 32 328 до 3 564 автомобілів в порівнянні з 2008 роком.

“Єврокар” входить до групи компаній “Атол Холдинг” (Київ).