МФ “Відродження” надасть Хустській міськраді грант у розмірі 60 тис. грн.

Проектна заявка Хустської міської ради увійшла до числа переможців за результатами Конкурсу проектів Атикризової гуманітарної програми щодо підтримання дошкільних навчальних закладів і покращення санітарно-побутових умов закладів загальної середньої освіти від МФ «Відродження».
Про це сьогодні, 3 серпня, повідомила начальник відділу з питань інноваційних впроваджень, інвестицій та сталого розвитку міста Хустської міської ради Віталія Вакарова.

Згідно з оголошеними результатами конкурсу, Міжнародний фонд “Відродження” надав підтримку хустському проекту у розмірі 60 тисяч гривень для покращення санітарних умов дошкільного закладу № 4 “Пролісок”. За ці кошти тут відремонтують харчоблок і санвузли.

За словами В. Вакарової, діяльність відділу з питань інноваційних впроваджень, інвестицій та сталого розвитку міста Хустської міської радиспрямована на залучення іноземних інвестицій, пошук грантів міжнародних організацій і коштів міжнародних програм, разом з використанням фінансових механізмів українських фондів. У процесі підготовки проектних пропозицій працівники відділу пройшли курс навчання в Словаччині (м. Стакчин та м. Михайлівці) та в Україні (м. Львів та м. Ужгород), брали участь в інформаційних семінарах та Форумах пошуку партнерів програм Транскордонного співробітництва Польща-Білорусь-Україна та Прикордонного співробітництва Угорщина-Словаччина-Румунія-Україна. На основі набутих навичок на вищезгаданих семінарах працівниками відділу було підготовлено українсько-польський проект в рамках Програми Транскордонного співробітництва Польща-Білорусь-Україна та подано на розгляд оцінювальної комісії до Спільного Технічного Секретаріату Республіки Польща.

Поряд з розробленням проектів щодо отримання грантів міжнародних організацій працівниками відділу ведеться робота над залученням коштів українських фондів. Зокрема, подано 2 проекти до Фонду сприяння місцевому самоврядуванню України, які зараз перебувають на розгляді.

У подальшому відділ має намір розробити проектну пропозицію для участі у оголошеному конкурсі проектів Програми Прикордонного співробітництва Угорщина-Словаччина-Румунія-Україна з метою отримання грантових коштів Європейського Союзу.

ЗІК