На Закарпатті відбулися змаганнях з пожежно-прикладного спорту на першість Львівської залізниці

Упродовж двох днів бійці пожежного підрозділу воєнізованої охорони Львівської магістралі демонстрували своє уміння та оперативність.
Швидкість, вправність та витримка – головні вимоги до цих бійців, адже вони щодня стоять на варті у повній бойовій готовності і за першим викликом тривоги мають прийти на допомогу у боротьбі з полум’ям. Силами лише одного пожежного поїзда можна замінити роботу 50 пожежних машин.

Подібні змагання відбуваються на залізниці раз у два роки. Цьогоріч у кожному з чотирьох загонів Львівської магістралі сформували команду найкращих спортсменів. Змагалися залізничники у п’яти видах пожежно-прикладного спорту. Передусім чоловіки мусили подолати 100 метрову смугу з перешкодами. Найкращою у цьому виді спорту була команда Львівського загону. А от у змаганнях з підйому по висувній та штурмовій драбині на башту більш вправними виявилися бійці Тернопільського загону.

У пожежній естафеті важливою є командна робота, від зусиль кожного учасника залежить спільний результат. У ній переміг Львівський загін.

Зволікання та неточне бойове розгортання під час пожежі можуть вартувати життя людей, відтак вправність у цьому виді змагань свідчить про високу професійну підготовку. Найкраще з ним впоралися залізничники зі Здолбунева. А от у загальному заліку команда Тернопільського загону здобула перемогу.

Переможці отримали диплом, кубок та грошову винагороду. Друге місце посіла команда Івано-Франківського загону. Не залишилися без відзнак і фінансового заохоченні й інші учасники змагань. Тепер з усіх загонів відберуть найкращих спортсменів та сформують збірну команду. Вже у вересні вона відстоюватиме честь Львівської магістралі на змаганнях з пожежно-прикладного спорту на першість Укрзалізниці.

Прес-служба Львівської залізниці