У Тігіпка вважають, що без відміни мораторію на землю неможливий розвиток села

Відміна мораторію на купівлю-продаж землі повинна стати пріоритетом в реформуванні агропромислового сектору. Про це сьогодні, 3 серпня, під час зустрічі з журналістами заявив керівник експертної комісії з питань АПК партії “Сильна Україна” Владислав Атрошенко, повідомляє прес-служба партії.
“У цій сфері нічого змінити кардинально не можна доти, поки не закінчиться земельна реформа. Ніякі дії не будуть ефективними, поки не буде ринку землі”, – відзначив Атрошенко.

Він також додав, що відміна мораторію дозволить раціональніше використовувати землю, адже відповідальний власник піклуватиметься про збереження її родючості.

“Для виробника приватна власність – це єдина гарантія того, що вклавши кошти, він не позбудеться права користуватися землею. В той же час, власник буде зацікавлений в раціональному використанні ріллі, а не виснажуватиме її, вирощуючи рапс і соняшник, як це роблять орендарі”, – відзначив Атрошенко.

Крім того, представник “Сильної України” підкреслив, що разом з крупними господарствами держава повинна підтримувати і дрібних фермерів, гарантувавши їм закупівельні ціни з урахуванням вищої собівартості виробництва в невеликих господарствах.

ТСН