До зими Ужгород матиме власну “Льодову арену”

Сьогодні у міській раді відбулося чергове громадське слухання з приводу проекту будівництва в Ужгороді «Льодової арени», яка сприятиме оздоровленню дітей та молоді. Незважаючи на те, що держава віддала перевагу будівництву «Льодової арени» в Мукачеві, міська рада обласного центру реалізувала власний проект льодового стадіону, який не залежатиме від Державного бюджету.
Відкрив засідання директор Закарпатського регіонального відділення Асоціації міст України, депутат міської ради Олег Лукша. У своєму виступі він наголосив, що у місті назріла необхідність побудови такого комплексу, оскільки  ПаДіЮн, в якому раніше була ковзанка, сьогодні технічно не придатний для розвитку українського хокею та катання на ковзанах.

Представила проект заступник начальника управління містобудування та архітектури Олександра Зотова, яка  наголосило, що «Льодова арена»  буде будуватися в 2 етапи, а відкриється комплекс уже на початку грудня цього року. Спочатку збудують основну частину стадіону, який тимчасово буде відкритим, тому, на жаль,  діятиме тільки допоки, температура повітря триматиметься близько 10-15 градусів за Цельсієм. Проте вже на  другому етапі передбачають зробити стадіон критим, для того, щоб він працював круглорічно.

Спортивний комплекс буде розташовано на вулиці Перемоги. Загальна площа ділянки, яку він займатиме, становить 9000 м. кв. Інвесторами «Льодової арени» виступило  ТОВ «Срібний лід», представники якого зазначили, що перший етап будівництва комплексу обійдеться у 400 тисяч євро. Загалом же проект коштуватиме 800 тисяч євро. Проект передбачає штучний льодовий каток, навіс, спортивні майданчики, автостоянку на 35 місць та ще багато іншого. Крім того інвестори запевнили, що комплекс  матиме власний прокат ковзанів. Квиток до «Льодової арени» коштуватиме 30-35 гривень. У ранковий час майданчик працюватиме безкоштовно для всіх шкіл міста.

Майже всі учасники слухання підтримали катка. На їхнє переконання, «Льодова арена» стане одним із найкращих місць в Ужгороді, а  головне – тут зможе проводити свій час молодь,  яка, на жаль, сьогодні більшість свого часу проводить на вулиці.

Сlipnews.info