Єдиний Центр залишиться без єдиного лідера

У партії Єдиний Центр не буде єдиного керівника. Про це під час прес-конференції по закінченні з’їзду сказав один із лідерів партії, народний депутат Ігор Кріль. За його словами, на з’їзді було обрано президію політради ЄЦ, яка буде здійснювати керівництво політсилою.

Як зазначив І.Кріль, у партії не буде лідера, а існуватиме лише технічна посада голови політради, який обиратиметься терміном на 2 місяці і здійснюватиме лише представницькі функції.

Нагадаємо, як повідомляв ІМК, у роботі з’їзду ЄЦ взяли участь 343 делегати від парторганізацій. На з’їзді планувалося затвердити зміни до статуту партії, програмні засади партії щодо участі в місцевих виборах, а також обрати керівництво ЄЦ.

Єдиний Центр запровадив принципово нову модель колективного керівництва партією – Колегію лідерів. На 3-му з’їзді партії до її складу були обрані: Віктор Балога, Володимир Бондар, Ростислав Валіхновський, Вадим Карасьов, Ігор Кріль, Кирило Куликов, Леся Оробець, Василь Петьовка, Ігор Попов, Віктор Тополов. Головувати на засіданнях Колегії всі лідери будуть по черзі, а рішення прийматимуться консенсусом, передає кореспондент ІМК.

За словами І.Кріля, це абсолютно новий підхід в українській політиці. Колегія лідерів буде готувати рішення, які ухвалюватиме президія партії. “Будь-яку проблемну ситуацію, яка виникає в партії, потрібно буде обговорити на Колегії лідерів і виробити єдине консенсусне рішення”, – заявив І.Кріль.

В.Балога додав, що керівник виконкому партії буде обиратись на два місяці і підписувати рішення, які прийматимуться лідерами партії. “Ми всі рівні”, – сказав він про Колегію лідерів.

У свою чергу, І.Попов сказав, що “вождистське” спрямування перетворює партії на тимчасові “проекти”. “Жодна людина не застрахована від помилок, і слабкість однієї людини в такому випадку може призвести до краху всієї партії. Вождистська партія в сучасних умовах не може розвиватися стабільно і не може гарантувати виконання своїх обіцянок”, – заявив І.Попов.

Окрім того, на з’їзді були затверджені зміни до Статуту партії, а також презентована і затверджена виборча програма “Якісна Україна”, з якою партія піде на місцеві вибори.

imk.com.ua