Закарпатський обласний дитячий притулок відзначив 10 років (ФОТО)

Обласний притулок для дітей, що в смт. Батьово Берегівського району, відсвяткував 10-річчя із дня відкриття. Вихованці притулку підготували концерт із віршиками, танцями і піснею про дівчинку, яку «до притулку мама привела».
Вихованців і працівників притулку привітали начальник Обласної служби у справах дітей Світлана Якімеліна, очільниця ГО “Красуні Закарпаття” Анжеліка Пащенко-Висіч, представники кримінальної міліції у справах дітей, керівники Свалявського дитбудинку і Берегівської школи-інтернату, журналісти. Директор притулку Василь Іванович Цогла, а також директор Берегівської школи-інтернату Віталій Яблонський під час уростого святкування отримали відзнаки Міністерства внутрішніх справ.

Протягом цих 10 років притулок став захисним острівцем для майже трьох тисяч маленьких українців, у долі яких сталися прикрі, а то й трагічні події. Сюди привозять малюків і підлітків (від 3 до 18 років), яких знайшли на вулиці (як в Україні, так і за кордоном), які втекли з дому чи зазнали побоїв і знущання від… власних батьків, осиротіли або самостійно вирішили покинути рідних. У притулку діти перебувають до 3 місяців — поки їм підберуть інтернат, дитячий будинок чи сім’ю.

З нагоди свята вихованці притулку (сьогодні тут 65 діток) підготували свій концерт, після якого усі куштували бограч. Такі дружні заходи, спільне приготування страв на багатті, ігри і концерти у притулку проводяться часто і завдяки цьому тут немає ґрат чи замків на воротах — діти не втікають звідти, де їм добре, цікаво, весело, де про них піклуються і роблять їхнє дитинство щасливішим.

Дорослі гості бажали мешканцям притулку, щоб він став для них лише сходинкою до щасливою майбутнього.