4-5 вересня на Закарпатті — конкурс коней гуцульської та інших порід

4-5 вересня у селі Солочин Свалявського району Закарпатської області відбудеться V конкурс коней гуцульської та інших порід. Конкурс відбудеться на базі Науково-виробничої асоціації «Племконецентр», іподром «Гуцульські стежки».
Як розповів голова Науково-виробничої асоціації “Племконецентр” Мирослав Головач, у програмі свята: державна атестація жеребців для племінного використання, експертна оцінка, випробування жеребців та кобил, продаж племінних коней, міжнародна науково-практична конференція з питань конярства.

“У заході візьмуть участь господарства Закарпатської та Івано-Франківської областей. Окрім традиційної гуцульської породи представлятимуть коней арабської, тракененської, новоолександрівської ваговозної, української верхової порід та гафлінгерів. Загалом буде представлено 35 коней з 30 господарств”,- зазначив Мирослав Головач.

В межах конкурсу відбудеться міжнародна наукова конференція, в якій візьмуть участь польські та австрійські науковці і практики. Одна з головних тем конференції –гіпотерапія — метод лікування за допомогою верхової їзди. За словами Мирослава Головач, цього року за допомогою гіпотерапевтів Грузії в області підготували 2-ох фахівців з гіпотерапіїї.

“Сам метод в Україні перебуває на стадії затвердження, – зазначив Мирослава Головач, – за результатами конференції ми готуємо матеріали, які подамо у Міністерство”.

Довiдка: Науково-виробнича асоціація “Племконецентр” є одним з трьох підприємств в Україні, які займаються селекцією та розведенням породистих коней. Подібні установи є у Харкові та у Києві.

ZAXID.NET