Олександр Ледида: Плануємо розширювати програму молодіжного будівництва

У п’ятницю, 3 вересня, керівник краю Олександр Ледида оглянув новозбудований житловий комплекс по вул. Університетській. Сьогодні роботи майже завершено – щасливі власники зможуть отримати ключі від новеньких осель упродовж кількох тижнів. Разом з очільником області результати роботи підрядника оцінювали перший заступник голови обласної адміністрації Іван Бушко, заступник Іван Качур, начальники профільних управлінь, дорожніх служб.
– Це пілотний проект, перший, не побоюся цього слова, не тільки в Закарпатті, а й в Україні. Особливість його полягає в тому, що залучені кошти і можливості не тільки якоїсь однієї структури – у даному випадку Фонду молодіжного будівництва. Фінансується проект з обласного бюджету, крім того, долучається і Ужгородський Національний Університет, – розповідає юрисконсульт проекту Дмитро Бєлов.

Будівництво першої черги 19-секційного житлового кварталу по вул. Університетській, поблизу УжНУ, завершено – закінчили ремонтні роботи, до будинку підведено всі необхідні комунікації. У 15 квартир (5 з них двокімнатні, 10 – трикімнатні) переважно заселяться працівники університету – молоді сім’ї. Після здачі в експлуатацію першої черги одразу ж планують зводити сусідній будинок.

Кредити, згідно з програмою молодіжного кредитування, розповів Дмитро Бєлов, надаються строком на 30 років. Відсотки погашає держава. Згодом тут планують звести житловий квартал на кілька будинків.

– Зауважень по будівництву нема. Проблема в іншому – сьогодні, на жаль, будуємо для молоді не так багато, як хотілося б. Використання системи пільгового кредитування, погашення частки кредиту за рахунок обласного бюджету – це тільки перші кроки. Думаю, що в майбутньому ми розширюватимемо цю програму для того, щоб молоді сім’ї мали можливість нормально стартувати, – наголосив очільник Закарпаття Олександр Ледида.

Прес-центр ОДА