В Україні подешевшали молокопродукти і курятина — Антимонопольний комітет

Антимонопольний комітет відзначає зниження роздрібних цін на молокопродукти та м’ясо птиці. Про це йдеться в повідомленні комітету.
“Відбулося зниження роздрібних цін на молочні продукти і м’ясо птиці”, – сказано в повідомленні.

Відзначається, що зниження роздрібних цін стало результатом вимог АМКУ до основних виробників цієї продукції і роздрібних мереж.

Згідно з повідомленням, роздрібні ціни на молочну продукцію знизилися в середньому на 10-15%, на твердий сир – близько 25%, охолоджене м’ясо птиці – на 5%.

Комітет також зазначає, що найбільш великі торгові мережі – Metro-Україна, АТБ-маркет, Пакко-Холдинг, Фудмаркет, Ашан, Адвентіс, Фуршет – зобов’язалися забезпечувати економічно обґрунтовані ціни на цю продукцію і укладати прямі контракти на поставку.

Як повідомляло агентство, у листопаді АМКУ рекомендував 10 найбільшим торговельним мережам України (Пакко-Холдинг, Fozzy Group, Фуршет, Ашан Україна, Фудмаркет (Велика кишеня, Просто маркет), МегаМаркет, АТБ-маркет, Еко, Адвентіс (Караван) і Metro Cash & Carry Україна) знизити роздрібні ціни на молочну продукцію і м’ясо птиці  згідно зі зниженням виробниками оптово-відпускних цін на цю продукцію.

Раніше комітет рекомендував 10 великим українським виробникам м’яса птиці привести оптово-відпускні ціни на свою продукцію до економічно обґрунтованого рівня і утриматися від необґрунтованого підвищення цін.

Новинар