Закарпаття: На Свалявщині відбувся V-й конкурс коней гуцульської та інших порід

У Солочині Свалявського району Закарпаття у вихідні проходив V-й конкурс коней гуцульської та інших порід. Участь у ньому взяли 40 коней з трьох областей – Закарпатської, Івано-Франківської та Львівської.
Програма змагань передбачає експертну оцінку, випробування коней та атестацію жеребців для племінного використання. Рівень нервової рівноваги коней оцінюють на спеціально облаштованому іподромі “Гуцульські стежки”, що представляє собою гірський маршрут, який складається із 15 натуральних і штучних перешкод.

Жвавість, витривалість і рівень фізичної підготовки коня наїзники демонструють у випробуванні на довгу дистанцію 1600 м. Оцінка запряжних якостей здійснюється під час випробування в парокінній запряжці. Конкурс виграє учасник, який набере найбільшу кількість балів за правильне подолання перешкод. Якщо першого дня змагалися жеребці, то наступного (5 вересня) у всій красі себе показали кобили та молодняк.

Конкурс коней проходить на базі Науково-виробничої асоціації “Племконецентр”, голова якого Мирослав Головач є головним організатором змагань) на території гірськолижного підйомнику поблизу санаторію “Квітка полонини” у селі Солочин Свалявського району.

Оксана Чужа, Закарпаття онлайн