Закарпаття: На кордоні з Угорщиною в українців вилучено контрабанди з Італії на 500 тис. грн.

Минулої ночі інспектори Чопської митниці попередили одразу чотири спроби незаконного ввезення одягу, взуття та аксесуарів в Україну. Товар намагалися переправити у мікроавтобусах громадяни нашої держави, які поверталися додому з Італії.
На кордоні водії та пасажири мікроавтобусів задекларували невеликі суми у валюті та особисті речі. Однак, під час проведення митного контролю салонів мікроавтобусів, митники виявили поліетиленові мішки, вміст яких виявився далеким від заявленого. У старанно упакованих та заклеєних клунках до України подорожували не вказані в митних деклараціях та не заявлені при усному опитуванні чоловічі сорочки, брюки та куртки, жіночі плаття, блузи та спідниці, взуття, білизна і прикраси, декоровані кристалами від “Сваровскі”.

Переважна більшість предметів гардеробу та аксесуарів виготовлена в Італії. А різноманіттю фасонів вечірніх і коктельних суконь позаздрить будь-яка модниця. За попередньою оцінкою фахівців ціна лише однієї з вилучених суконь складає 450 євро. Загальна ж вартість не задекларованих предметів гардеробу склала 480 тисяч 273 гривні.

По всіх чотирьох фактах запроваджено протоколи про порушення митних правил за статтею 340 Митного кодексу України. Предмети правопорушень вилучено до рішення суду.

Прес-служба Чопської митниці