МВС: Переважну більшість справ порушено за посадові злочини

Із загального обсягу цих справ 377 порушені за матеріалами Служби внутрішньої безпеки МВС.

З початку 2010 року за допущення правопорушень в службовій діяльності стосовно працівників органів внутрішніх справ у рамках “очищення” рядів української міліції було порушено 462 кримінальні справи.

Про це 14 вересня на колегії МВС в Києві заявив міністр внутрішніх справ України Анатолій Могильов, зауваживши, що із загального обсягу цих справ 377 порушені за матеріалами Служби внутрішньої безпеки МВС.

За словами міністра, кількість таких справ зросла у Вінницькій, Івано-Франківській, Львівській, Рівненській, Закарпатській, Сумській, Донецькій областях та у Києві.

Могильов зазначив, що переважну більшість справ порушено за посадові злочини. Зокрема, за хабарництво – 106, службове підроблення – 90, перевищення влади – 86, зловживання владою – 81, за службову недбалість – 13. Могильов звернув увагу, що найбільше кримінальних справ порушено щодо дільничних – 82. Далі йдуть працівники карного розшуку – 59, інспектори ДАІ – 57, слідчі – 38, співробітники з охорони громадського порядку – 32, БНОН – 20, ДСБЕЗ – 12, ДСО – 10, УБОЗ – 8.

“Ми і надалі проводитимемо роботу з очищення власних рядів від випадкових людей і тих, хто себе заплямував”, – запевнив Могильов.

tsn.ua