В обласному центрі Закарпаття реанімують масовий “народний” футбол

10 вересня цього року на спортмайданчику біля загальноосвітньої школи №7 відбулося відкриття І-го чемпіонату міста Ужгород із міні-футболу. Організувала його міська організація з міні-футболу, де президентом Андрій Варцаба, а виконавчим директором Тиберій Зомбор.

Участь у видовищному спортивному дійстві беруть десять команд. Це – футбольні клуби «Радванка», «Горяни», «Шахта», «Хенкель», «Моноліт», «Еліт-центр», «Овер-тайм», «Віналь», «Вопак», «Лотос».

У першому турі вже зіграно три  матчі. Поєдинок між «Овер-таймом» і «Радванкою» завершився з рахунком 6:4. «Хенкель» переграв «Горяни» (6:3), а «Шахта» – «Моноліт» (6:2). Сьогодні відбудуться два матчі: «Епіцентр» – «Віналь», «Лотос» – «Вопак». Суддівську колегію очолює Петро Милян.
Про плани Ужгородської міської організації з міні-футболу розповів виконавчий директор останньої Тиберій Зомбор:

 – По-перше, хочемо зробити чемпіонат Ужгорода не одноразовою акцією, а регулярним, також і розширити коло учасників до двадцяти команд. По-друге, створити спеціальний футбольний майданчик зі штучним покриттям в обласному центрі, щоб змагатися на ньому, а не на принагідно адаптованих полях. По-третє, організувати міжнародний турнір на Кубок Карпат, у якому будуть брати участь словаки, угорці, румуни.
Останнє цілком логічне і реальне. Адже в турнірі на честь представлення новоствореної федерації міста з міні-футболу взяли участь і команди «Загонь» (Угорщина) та «Міхаловце» (Словаччина).

Василь ЗУБАЧ, м.Ужгород, KarpatNews