Ужгород: Храм на території міського СІЗО освятив сам Предстоятель УПЦ (МП) митрополит Володимир

У вівторок, 21 вересня, відбулося урочисте освячення храму на території Ужгородського слідчого ізолятора. Церемонію особисто провів предстоятель Української православної церкви (Московського патріархату) митрополит Володимир.Храм Анастасії Узорішительниці на території Ужгородського слідчого ізолятора почали будувати наприкінці осені 2008 року. Фінансування будівництва здійснював Закарпатський обласний благодійний фонд “Рідний край”, за кошти якого проведено підготовчі роботи та будівництво фундаменту, решта – зведена зусиллями настоятеля храму та вірників. До будівництва залучали і професійних будівельників, і ув’язнених. Площа приміщення храму – 85 м. кв., висота – 15 м.

Урочисту церемонію освячення храму провів Блаженніший митрополит Володимир – він особисто освятив дзвони та благословив присутніх. В урочистостях також взяли участь голова Закарпатської облдержадміністрації Олександр Ледида, голова обласної ради Михайло Кічковський, прокурор Закарпатської області Анатолій Петруня, вірники.

Раніше ув’язнені могли молитися та спілкуватися зі священником на території ізолятора у спеціально облаштованому приміщенні. Відтепер – мають повноцінний храм.

Прес-центр Закарпатської ОДА