Діаспора зіпсує Януковичу візит до США

Діаспора акцією протесту планує привернути увагу світу до “неконституційних дій президента Януковича”. Представники української діаспори в США проведуть 22 вересня в Нью-Йорку акцію протесту проти політики президента Віктора Януковича. Акція пройде під гаслом: “Янукович! Україна не продається”.

Діаспора планує провести акцію під час візиту Януковича до США, де він, зокрема, буде виступати з промовою на засіданні Генеральної Асамблеї ООН.

Учасники акції сподіваються привернути увагу світової громадськості до тривожних ознак втрати Україною незалежності.

Українці Америки планують висловити Януковичу “обурення його політикою і свою підтримку незалежної і самостійної України, де громадяни мають право вільно висловлювати власну думку, знають і поважають свою культуру та історію”.

Українська діаспора прагне продемонструвати світу, що “політика Януковича на посаді президента ставить під загрозу національну ідентичність і суверенітет України як держави”.

“Протягом останніх місяців світ став свідком неконституційних дій президента Януковича: заперечення Голодомору як акту геноциду, цензури преси, переслідування незалежних медіа, узурпація президентом судової влади в країні, антиконституційне продовження термінів базування в Україні Чорноморського флоту РФ”, – йдеться в повідомленні.

Як відомо, 30 серпня під час візиту Януковича до Німеччини у Берліні відбулася акція протесту проти згортання демократії в Україні.

Серед її учасників і організаторів були українські письменники Ірена Карпа і Сергій Жадан, які разом з активістами роздавали перехожим листівки проти утисків свободи слова в Україні.

tsn.ua