Закарпаття: Місцевий УБОЗ викрив ОЗГ, яка переправляла нелегальних мігрантів у Західну Європу

Працівники Управління боротьби з організованою злочинністю УМВС України в Закарпатській області викрили організовану злочинну групу, яка займалася незаконним переправлення нелегальних мігрантів. До складу ОЗГ входило п’ятеро осіб, а саме троє громадян України та двоє громадян однієї з пострадянських республік.
Встановлено, що учасники ОЗГ організували канал незаконного переправлення нелегальних мігрантів через територію України до країн східної Європи.

Так, 17 вересня цього року в місті Ужгород працівники УБОЗ затримали п’ятьох неповнолітніх громадян однієї з африканських держав, без жодних документів, що засвідчують особу та право перебування на території України. При цьому було затримано й трьох учасників ОЗГ, що займалися організацією переховування та незаконним переправленням через державний кордон України вказаної групи нелегальних мігрантів. Також правоохоронці затримали жінку, яка переховувала нелегалів у своєму власному будинку та приватного таксиста, що займався перевезенням «клієнтів».

Нелегальних мігрантів передано до Чопського прикордонного загону.

За цим фактом прокуратурою Закарпатської області порушено кримінальну справу за ч.2 ст.332 (незаконне переправлення осіб через державний кордон України) Кримінального кодексу України. Санкція цієї статті передбачає до семи років позбавлення волі.

Прес-служба МВС України