Голова Закарпатської облради вважає закриття представництва МЗС України в Ужгороді “поспішним та невиправданим”

Територією Закарпатської області пролягає державний кордон України з чотирма державами Євросоюзу, тут діють 18 пунктів пропуску. Закарпаття має і реалізовує угоди про транскордонне співробітництво з 10 областями країн Європи.

8 вересня 2010 року в рамках міжнародної науково-практичної конференції «Сталий розвиток Карпат та інших гірських регіонів Європи» вперше відбулася зустріч керівників 19 регіонів (з населенням понад 16 мільйонів чоловік) України, Угорщини, Румунії, Словаччини та Польщі, які входять до міжрегіональної асоціації «Карпатський єврорегіон».

Значну роботу щодо розвитку транскордонного співробітництва здійснює Представництво МЗС України вУжгороді. Тому для Закарпатської обласної ради та Ради «Карпатського єврорегіону» стало несподіванкою рішення Кабінету Міністрів України (розпорядження від 22 вересня 2010 року № 1871) про ліквідацію представництва МЗС України в Ужгороді.

У зв’язку з цим голова обласної ради, голова ради «Карпатського єврорегіону» Михайло Кічковський надіслав Президентові України В, Ф. Януковичу та Прем’єр-міністрові України М.Я. Азарову телеграму, вякій вважає даний крок поспішним та невиправданим, що не сприяє євроінтеграційному курсу України та розвитку транскордонного співробітництва, і просить переглянути розпорядження в частині, що стосується представництва МЗС України в Ужгороді.

Іван ДІУС, “Новини Закарпаття”, KarpatNews