Президент України Віктор Янукович зустрінеться із президентом Словаччини Іваном Гашпаровичем

У Києві сьогодні відбудеться зустріч президентів України та СловаччиниПрезидент України Віктор Янукович сьогодні проведе зустріч з Президентом Словацької Республіки Іваном Гашпаровичем, який перебуває в Україні з офіційним візитом. Зустріч розпочнеться за присутності широкого кола високопосадовців і продовжиться розмовою президентів віч-на-віч.

Також буде обговорено ряд питань стосовно співробітництва України та Словаччини. Подібні зустрічі можуть бути досить корисними не тільки на високому рівні, але й для простих людей.

Це стосується Закарпаття і Ужгорода, зокрема, що безпосередньо межує з цією країною. Мова, звичайно, йде про отримання віз за «спрощеною» системою, так як «50-кілометрова» зона не виправдовує себе і отримання необхідних документів для виїзду до Словаччини є для українців дуже проблемним. Для порівняння: з Угорщиною МПР (малий прикордонний рух) працює, «як годинник».

За даними опитування, проведеного Інститутом стратегічних досліджень, людям значно легше отримати візи і «отримати МПР», прямуючи до Угорщини. Зі Словаччиною виникає чимало проблем. Натомість громадяни цієї країни без перешкод по декілька разів на день перетинають український кордон. Матимемо надію, що зустріч президентів вплине на досить несприятливу ситуацію для українців, прямуючих до Словаччини.

ВЗП