У Криму випав сніг

У Криму випав перший в Україні сніг. Він лежить з 4 жовтня на горі Чатир-Даг. Зараз сніг лежить на верхньому плато гори. “Засипані снігом ділянки добре видно з ялтинської траси”, – розповіли очевидці.

Директор центру спелеотуризму “Онікс-тур” Олександр Козлов розповів, що сніг на Чатир-Дазі випав 4 жовтня. “Це правда. Сніг справді лежить на верхньому плато. Але журавлі поки не відлітали”, – зазначив Козлов. За його словами, денна температура повітря на Чатир-Дазі становить близько трьох градусів тепла.

У кримському Гідрометцентрі не змогли підтвердити інформацію про перший сніг, пояснивши, що на Чатир-Дазі спостереження не ведеться.

“На Ай-Петрі і Ангарському перевалі снігу поки не було. Що стосується Чатир-Дага, там сніг цілком може бути. Згідно з останньою синоптичної ситуації температура там наближається до нульової позначки”, – розповіли синоптики.

Нагадаємо, бабиного літа цього року вже не буде, а зима буде не дуже холодною та не затяжною.

Про це повідомив заступник начальника Українського гідрометеорологічного центру Анатолій Прокопенко.

“До 20-22 жовтня теплої погоди не буде, але радує те, що буде мало опадів. Тобто буде прохолодно, сонячно, з невеликою кількістю опадів, але на бабине літо це не буде схоже, тому що середньодобова температура на більшій частині України буде в межах 4-8 градусів тепла”, – сказав Прокопенко.

За його словами, в цілому жовтень цього року дещо прохолодніше, ніж зазвичай, тому опалювальний сезон на всій території Україні почнеться трохи раніше.

За попереднім прогнозом Гідрометцентру, зима цього року буде не дуже суровою і холодною, але будуть окремі періоди значного похолодання. Початок зими припаде на кінець листопада.

tsn.ua