Закарпатські митники разом з угорськими колегами перевірили вартість двох поставок свинини

На українсько-угорському кордоні бізнесмени намагалися зекономити 100 тисяч гривень  і  «замінили»  у документах  євро на  долари.
Кілька місяців тому до ділянки «імпорт» одного з митних постів прибули два вантажні автомобілі «VOLVO», що належали приватним підприємцям з України та Угорщини. Згідно наданих до митного контролю документів вони везли з Угорщини до Закарпаття «охолоджені свинячі напівтуші». Відправником обох партій товару з Угорщини виступила фірма, яка продала його українським бізнесменам за дорученням канадської фірми. Вартість 26-ти тонн м’яса перевізники задекларували на суми  9,3 тис. і 31 тис. доларів  США відповідно.
Оскільки якість товару ні в митників, ні в працівників суміжних служб підозр не викликала, його дозволили ввезти на територію України та випустити у вільний обіг.
Однак працівники митниці засумнівалися у достовірності заявленої перевізниками вартості. Відтак було прийнято рішення про проведення перевірки правомірності поставки вантажів на адресу українського товариства з обмеженою відповідальністю, яке отримало обидві партії товару.
Тож Держмитслужба України направила запит до митних органів Угорщини стосовно сумнівних поставок свинини. На цей запит була отримана офіційна відповідь від угорських колег: за вказаними документами на митну територію України переміщувався товар «охолоджені напівтуші свинячі» загальною вартістю 9 тис. та 28,6 тис. євро відповідно.  Відтак різниця між задекларованою та реальною вартістю свинини склала у сумі майже 100 тис. гривень.
Отже громадяни України та Угорщини вчинили дії, спрямовані на незаконне переміщення через митний кордон України товарів, шляхом подання документів, що містять неправдиві дані про вартість вантажу.
Складено склали протоколи про порушення митних правил. за ознаками ст. 352 Митного кодексу України.