На Закарпатті першою повністю комп’ютеризували Великоберезнянську санаторну школу-інтернат (ФОТО)

Найближчим часом учні цього закладу перші навчатимуться за допомогою електронних книжок – покетбуків.  Комп’ютеризувати Великоберезнянську санаторну школу-інтернат допомогли Ужгородський Ротарі клуб “Ужгород-скала”.

Саме “ротарійці” в понеділок навідалися в цей заклад і передали комп’ютерне обладнання (комп’ютери, ноутбуки, LSD-телевізори) дітям. Власне це стало завершальним етапом роботи по українсько-англійського гранту, який ужгородські “ротарійці” виграли для цього закладу. В рамках цього гранту передбачено не лише комп’ютеризація школи-інтернату, а й закупка меблів (шафи, тумбочки для особистого використання). До речі, меблі заклад отримав трохи раніше. А за кілька тижнів ужгородські “ротарійці” запланували знову навідатися до Великоберезнянської санаторної школи-інтернату, але вже з англійськими колегами, щоб передати партію електронних підручників—покетбуків. Учні загальноосвітньої санаторної школи-інтернату у Великому Березному незабаром вчитимуть уроки по них. “Такі речі допоможуть стати цим дітям повноцінними членами суспільства”, – вважають “ротарійці”. Школа стане першою на Закарпатті, де запровадять такий спосіб вивчення матеріалу.

Довідка. Великоберезнянська санаторна загальноосвітня школа-інтернат І-ІІІ ступенів для дітей з серцево-судинними захворюваннями та захворюваннями органів дихання сьогодні нараховує 253 дитини, 143 з яких – учні початкових класів.

РІО, фото Людмили Федоришиної