Закарпаття: Ректор УУБА та КаУ архімандрит Віктор (Бедь) взяв участь в урочистостях з нагоди першої річниці відкриття Тячівського соціального центру «Парасолька”

Минулої п’ятниці, 15 жовтня, ректор Ужгородської української богословської академії імені святих Кирила і Мефодія та Карпатського університету імені Августина Волошина архімандрит Віктор (Бедь) та заступник завідувача кафедри психології та педагогіки Катерина Юріївна Балега взяли участь в урочистостях з нагоди 1-ї річниці із дня відкриття Тячівського соціального центру «Парасолька».
Центр було засновано рік тому за ініціативи громадських організацій Швейцарії та закарпатських волонтерів (психологів, медиків, педагогів). Мета – облаштування соціально-медичного притулку для інвалідів з вадами руху і психологічного стану здоров’я після досягнення ними 18-річного віку.

Кафедра психології та педагогіки академії й університету забезпечує науково-психологічне супроводження цього проекту.

У новоствореному центрі знайшли свою домівку 24 інваліди з дитинства, які є сиротами.

Звертаючись до присутніх ректор, професор архімандрит Віктор (Бедь) привітав усіх із 1-ю річницею з дня відкриття центру. Отець Віктор наголосив на важливості подальшого його розвитку та подарував два образи: Спасителя Ісуса Хреста та Пресвятої Богородиці, вишитих золотими нитками. Важливим компонентом у фізичній та психологічний реабілітації інвалідів з дитинства є трудотерапія. Враховуючи цей факт та з метою підтримки підсобного господарства архімандрит Віктор (Бедь) профінансував купівлю корови, про придбання якої мріють вихованці Тячівського соціального центру «Парасолька».

Цього дня поздоровити ювілярів прибули також представники влади та громадськості.

На знак подяки гостям вихованці центру привітали присутніх святковим концертом.

Прес-служба УУБА