Міліція готується до провокацій на виборах

Будь-яка акція протесту в день голосування буде розглядатися співробітниками міліції як провокація.

Керівництво Міністерства внутрішніх справ заявило, що побоюється провокацій в день виборів, і пообіцяло посилити охорону виборчих ділянок, комісій та документації. Про це пише “Коммерсант Украина” в статті “Выборы берут под охрану”.

У міліції не виключають можливості провокацій у день голосування на місцевих виборах 31 жовтня, заявив заступник міністра внутрішніх справ-начальник ГУ МВС Василь Фарінник.

“Інформація, якою ми володіємо, змушує нас вводити посилені заходи і налаштовувати особовий склад на те, що можуть бути провокації”, – сказав він.

Для попередження провокацій міліція посилює охорону виборчих дільниць і комісій та супровід документації.

“З п’ятниці, коли на дільниці завезуть всі бюлетені, охорона буде посилена”, – зазначив Фарінник. Будь-яка акція протесту в день голосування буде розглядатися співробітниками МВС як провокація.

У міліції також допускають, що провокацією може виявитися і частина звернень про порушення виборчого процесу. За даними МВС, з початку виборчої кампанії до МВС надійшло 739 таких звернень.

За словами Фарінника, за організацією можливих провокацій стоять “люди, які заздалегідь знають, що не наберуть необхідної кількості голосів”.

“Щоб виправдати свою невдачу і мати можливість говорити про те, що влада щось зробила не так, а потім спробувати визнати вибори недійсними, можуть бути заяви і такого характеру”, – сказав заступник міністра.

Щоб виявити, чи дійсно порушення мало місце або ж йдеться про провокації, співробітники МВС ретельно перевірять кожне звернення, пов’язане з порушеннями в ході виборчого процесу, наголосив Фарінник.

Раніше Віктор Янукович на зустрічі з дипломатами та міжнародними спостерігачами зазначив, що, на його думку, “вибори будуть успішними”, а про їх можливу фальсифікацію говорять представники партій, “які втратили довіру виборців”.

Нагадаємо, місцеві вибори відбудуться 31 жовтня.

tsn.ua