Закарпаття: Комуністи “доклали руку” до спроби викрадення бюлетенів із Ужгородського тервиборчкому

Як з’ясувалося в ході розслідування обставин нічного інциденту в Ужгородській ТВК, усну вказівку вантажити бюлетені до стороннього фургону дав секретар Ужгородської міської ТВК, представник Комуністичної партії.

Він зробив це без відома інших членів комісії та у час, коли ТВК ще проводила засідання і не підвела підсумки голосування.

Про це сьогодні, 6 листопада, повідомив кандидат до Закарпатської обласної ради Олександр Солонтай.

За його словами, бюлетені почали виносити із приміщення Палацу дітей і юнацтва (Падіюн), де розташована ТВК, і вантажити до фургону, що належить особисто голові обласного осередку Компартії. При цьому носити вантаж допомагав Олег Лошак, який представляє Єдиний Центр в міській ТВК, але не є її членом і, отже, не мав право торкатися бюлетенів.

Міліція взяла десятки сторінки свідчень, на місце події прибув начальник УМВСУ в Закарпатській області Віктор Русин.

Наразі Падіюн оточено міліцією.

Як повідомлялося раніше,  бюлетені намагалися вивезти безпосередньо під час роботи комісії,  коли підсумки голосування по мажоритарних округах до Закарпатської обласної ради ще не було підведено. Розглядалося саме питання округу №9, по якому балотувався О. Солонтай (ВО «Батьківщина»). Сьогодні кандидат вимагає перерахунку голосів на тих округах, бюлетенів яких торкалися у ході їх незаконної спроби їх вивезення. Щодо округу №9, то там виявлено ще одне серйозне порушення – у бюлетенях не було зроблено позначки про вибуття з виборчих перегонів однієї із кандидатів у депутати, яка у результаті «набрала» 357 голосів.

ЗІК