Ужгород: За розкрадання майна колишній командир військової частини, його заступник і прапорщик засуджені відповідно на 5, 5 і 3,5 роки

Набув чинності вирок військового суду Ужгородського гарнізону за кримінальною справою, розслідуваною військовою прокуратурою за матеріалами УСБУ в Закарпатській області, стосовно колишнього командира військової частини К/, причетного до розкрадання комунальної власності. Як встановило слідство, на території військової частини, якою командував підполковник К/, був розташований тимчасово законсервований трубопровід гідроізоляційної тепломережі, що належить КП “Ужтепло”. Протягом березня-травня 2009 року, унаслідок  дій командира частини, було незаконно демонтовано 562 м металевих труб, чим завдано збитки державі на суму понад 102 тис. грн.

Вироком суду К/ визнано винним у скоєнні злочину, передбаченого ч.1 ст.185, ч.3 ст.15 КК України і призначено покарання у вигляді позбавлення волі строком на п’ять років та позбавлено права обіймати організаційно-розпорядчі та адміністративно-господарські обов’язки терміном на два роки.

Дещо раніше за матеріалами СБУ також засуджено двох військовослужбовців цієї ж військової частини – колишнього заступника вище вказаного командира, майора С. та прапорщика Б. Слідчі прокуратури встановили, що в результаті діянь зловмисників в облікову документацію вносились завідомо неправдиві відомості щодо наявності та руху паливно-мастильних матеріалів, унаслідок чого держава зазнала збитків на суму понад 212 тис. грн.

Згідно вироку суду Ужгородського гарнізону, обидва визнані винними у скоєнні злочинів, передбачених ч.1 ст.185, ч.3 ст.15, ч.2 ст. 410, ст. 54, ч.2 ст. 366 КК України. Їм призначено покарання у вигляді позбавлення волі строком відповідно на п’ять та три роки шість місяців, а також аналогічних службових обмежень терміном на два роки.

Прес-служба УСБУ в Закарпатській області