Закарпаття: Міжгірські школярі провели літературно-мистецьке свято “І слово вічністю нам сяє з висоти”

У день вшанування пам’яті Преподобного Нестора-Літописця з 1997 року 9 листопада в Україні відзначається День української писемності та мови. В рамках цього заходу в Міжгірській ЗОШ І-ІІІ ст. №1 у Світлиці слова пройшло літературно-мистецьке свято “І слово вічністю нам сяє з висоти”.

Переглянути повністю

Його учасниками були учні 4-11 класів — члени літературної студії “Любисток” (кер. Віра Фесенко). Привітавши присутніх із святом, на яке були запрошені вчителі-філологи, класні керівники, дирекція, батьки, міжгірський поет Василь Малета, Віра Григорівна розповіла про значення цього свята на державному рівні, про те, що в творчому доробку юних літстудійців чимало віршів, присвячених рідній мові. Розпочалося свято піснями “Присяга рідній мові”, яку виконали учні 7-А класу та “Молитва за мову Катерини Мотрич” у виконанні Світлани Берник (6-А кл.) та Тетяни Єршової (7-Б кл.) під акомпанемент викладача Міжгірської ДМШ Олени Сивоус.

Про любов до рідного слова, яку прищеплюють дітям з шкільної парти, говорили ведучі свята — п’ятикласники Катерина Чолинець та Максим Лолин. Розповідаючи гуморески Павла Глазового, на веселій нотці висміювали тих, хто зневажає рідне слово, учні 5-А класу Василь Тайстра, Естелла Гейдер та Даніела Бушко.

Переглянути повністю

Вперше взяли участь у літстудійному святі вихованці 4-А класу (класовод Софія Сморчкова) Вероніка Мись, Аліна Тайстра та Ілона Покорба, які прочитали свої вірші.

У авторському виконанні в цей день прозвучали поезії вихованців студії різних вікових категорій. Привітав школярів з Днем української писемності та мови і прочитав власного вірша міжгірський поет Василь Малета.

Свято закінчилося піснею “Молитва за Україну”, яку виконали Вікторія Сивоус та Валерія Біров.

Марія РУБЕЦЬ, Фото Тетяни КОСТЮК, “Верховина” для mizgir.com.ua