Закарпаття: Три старовинні монети знайшли митники у поштовому відправленні з України до Чехії

Чопськими митниками виявлено в одному із поштових відправлень три старовинні монети, попередньо не заявлені та старанно приховані від митного контролю.Лист надсилав один місцевий житель з Полтавщини до Чехії. Під час огляду пакету за допомогою металодетектору та рентгенапарату стало зрозуміло, що в ньому знаходяться вироби з металу.

Розпакувавши лист, митники виявили не заявлені митному органу в установленому порядку та приховані від митного контролю три монети з металу білого кольору. Два рублі, швидше за все, срібні, з написом «ЦРЬ ПЕТРЬ АЛЕКСЕІВІЧЬ ВСЕА РОСИІ САМОДЕРЖЕЦЬ», з одного боку зображений двоголовий орел і корона, з іншого  – бюст царя. Випуск таких монет датується початком ХІІІ ст.

Третя старовинна монета (ймовірно бельгійського походження) з одного боку із зображенням воїна, який спирається на щит з гербом, з іншого – крокуючий на задніх лапах лев, теж зі срібла. Всі ці предмети відправник старанно запакував в аркуші гофронованого картону, обклеївши липкою стрічкою, та акуратно вклав у середину паперових конвертів, що утруднювало їх виявлення.

Тож, за порушення митних правил стосовно громадянина України складено протокол. Вилучені предмети направлені до експертів для визначення їх історичної та культурної цінності.