Ужгород: Замість людей пішохідними зонами роз’їжджають і “спілкуються” …автомобілі! (ФОТО)

Протягом останніх років в Ужгороді з’явилось настільки багато авто, що вони вже просто не вміщаються на дорогах, поступово загарбуючи тротуари. Автомобілі створюють довжелезні затори на дорогах, руйнують бордюри, перекривають пішохідні зони, водії влаштовують стоянки в недозволених місцях і на тротуарах.

У центрі Ужгорода щодня можна спостерігати одну й ту саму картину: пішохідна зона від площі Ш.Петефі до пішоходного мосту заповнена машинами. Стоянка авто біля готелю «Old CОNTINENT», стоянка таксі біля «Чарівного ліхтарика», яка поступово наближається  до мосту, автомобілі, які виїжджають/заїжджають з/на Набережні і, на додачу,  авто, власники яких влаштовують шопінг у найближчих крамницях – все це разом блокує доступ до пішоходного мосту ужгородським пішоходам. Щоб дістатися мосту, неминуче доводиться обходити на шляху дорогі іномарки, відскакувати від проїжджаючих таксі, чути позаду сигнали незадоволених водіїв, які поспішають проїхати (а пішоходи цьому заважають). Особливо важко в таких умовах мамам з дитячими візками та пенсіонерам.

Журналісти «ВЗП» звернулися в Транспортний відділ міського виконавчого комітету, аби з’ясувати можливі способи вирішення проблеми. Працівники Транспортного відділу міськвиконкому  відповіли, що в’їзд на Київську та Православну набережні дозволено, як і стоянка машин біля готелю «Old CОNTINENT». Стосовно стоянки таксі, висловили свою невпевненість і обіцяли найближчим часом це перевірити.

У муніципальній міліції міста зауважили, що стоянка машин, зокрема, таксі біля пішоходного мосту є незаконною і над цим питанням працює ДАІ, працівники якої штрафують самовільних таксистів та інших водіїв за незаконну стоянку в пішоходній зоні Ужгорода. Працівники муніципальної міліції обіцяли найближчим часом вирішити цю проблему. А поки що, водії таксі та власники іномарок цим питанням не дуже переймаються і продовжують блокувати вхід на пішохідний міст.
Чи побачимо ми відповідні дії з боку муніципальної міліції та ДАІ і чи відбудуться зміни на краще ще в 2010 році – невідомо. А поки що, ужгородським пішоходам варто бути обережними на пішохідно-проїзній частині від площі Ш. Петефі до мосту і уважно дивитися навколо, щоб не потрапити під колеса недбалого водія.

ВЗП

Паркувальна катастрофа, або Як ужгородцям дістатись пішоходного мосту Паркувальна катастрофа, або Як ужгородцям дістатись пішоходного мосту
Паркувальна катастрофа, або Як ужгородцям дістатись пішоходного мосту Паркувальна катастрофа, або Як ужгородцям дістатись пішоходного мосту