Ужгород: При Закарпатській ОДА створять Громадську раду з представників інститутів громадянського суспільства краю

При Закарпатській облдержадміністрації створять Громадську раду, до якої входитимуть представники інститутів громадянського суспільства області. Тобто закарпатці з активною позицією від громадських, релігійних, благодійних організацій, професійних, творчих спілок, асоціацій тощо.
Ініціативу активізувати участь громадян в управлінні державними справами, здійсненні громадського контролю за діяльністю органів виконавчої влади,  а також сприяти налагодженню ефективної взаємодії зазначених органів з громадськістю подав Кабінет Міністрів України. 3 листопада цього року було ухвалено відповідно постанову, згідно з якою в Україні при кожній обласній адміністрації повинна запрацювати громадська рада як постійно діючий колегіальний виборний консультативно-дорадчий орган. Позицію ради повинне враховувати керівництво під час формування та реалізації державної політики.

Цього тижня в Закарпатській облдержадміністрації засідала ініціативна група з підготовки установчих зборів по формуванню нового складу громадської ради при Закарпатській обласній державній адміністрації. Затвердили форми заявок та механізми відбору кандидатур. Вже найближчим часом буде оголошено про прийом документів від тих організацій, які мають намір попрацювати спільно з владою. Установчі збори заплановано провести за два місяці– 4 лютого наступного року. На них буде сформовано склад ради шляхом рейтингового голосування за кандидатури. Обиратимуть представників громадськості терміном на 2 роки.