Віктор Погорєлов: Ужгород не має бути схожим на “шанхай”!

Війна з сумнозвісними “малими архітектурними формами”, які захаращують Ужгород, переходить в активну фазу. Згідно з рішенням, прийнятим на сьогоднішньому засіданні виконкому, вже від завтра в місті демонтуватимуть незаконно встановлені будки. Спершу очистять підхід до пішохідного мосту з боку площі Петефі – 7 будок звідти муніципальна міліція почне демонтувати об 11-ій.
Про те, що Ужгород не має бути схожим на “шанхай”, міський голова Віктор Погорєлов заявляв одразу після затвердження на посаді. Він наголошував: історичний центр – не місце для торгівлі зі строкатих будок, які ще й загороджують прохід для пішоходів. Нагадуємо: попередньою міською владою було роздано понад 100 дозволів на встановлення торгових будок, а також перетворений на невеличкий ринок підхід до пішохідного мосту.

“Вільний простір і лавиці – я хочу повернути цьому місцю той вигляд, який був при Масарику”, – заявив Віктор Погорєлов на сьогоднішньому засіданні, коли члени виконкому розглядали і приймали проект рішення “Про демонтаж малих архітектурних форм і споруд”.

Виконком затвердив порядок демонтажу самовільно встановлених МАФів та комісію з демонтажу. Результати рішення можна буде побачити вже завтра, у четвер, коли окрім будок перед пішохідним мостом, місто позбавиться від одного нелегального МАФа і на вулиці Фединця. Боротьба з самовільно встановленими “малими архітектурними формами” і спорудами триватиме, адже визначено: торгівля в місті повинна бути цивілізованою і мати вигляд, гідний Ужгорода, повідомили у прес-службі Ужгородської міської ради.