Як Янукович “оптимізував” Кабмін

Президент Віктор Янукович оптимізував систему центральних органів виконавчої влади. Відповідний указ від 9 грудня розміщено на офіційному сайті президента.

Створено Міністерство економічного розвитку і торгівлі, реорганізувавши Мінекономіки, а також поклавши на міністерство, що утворюється, функції у сфері реалізації державної регуляторної політики, державної політики з питань розвитку підприємництва, регулювання цінової політики (крім питань реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців).

Президент створив створив Міністерство енергетики та вугільної промисловості реорганізувавши Мінпаливенерго і Мінвуглепром.

Також засноване Міністерство аграрної політики та продовольства та Державна інспекція сільського господарства з Мінагрополітики.

За допомогою реорганізації Мінтрансу створені Міністерство інфраструктури, Державна автотранспортна служба, Державна авіаційна служба, Державна служба зв’язку, Державна служба морського та річкового транспорту.

Також на новостворене міністерство покладені функції з реалізації державної політики у сфері туризму.

Створено Міністерство культури та Державне агентство з питань кіно. Для цього реорганізували Мінкультури і туризму.

На нове міністерство також покладені функції з реалізації державної політики у сферах міжнаціональних відносин, захисту прав національних меншин України та релігії.

Президент розділив Міністерство з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи на ряд відомств.

Створені Міністерство надзвичайних ситуацій, Державна служба гірничого нагляду та промислової безпеки, Державне агентство з управління зоною відчуження та Державна інспекцію техногенної безпеки.

Указом об’єднані Міносвіти і науки та Міністерство у справах сім`ї, молоді та спорту, створене – Міністерство освіти і науки, молоді та спорту.

Окремі функції колишніх міністерств виконуватимуть також Державна служба інтелектуальної власності та Державна служба молоді та спорту.

Президент реорганізував Мінохорони природного середовища в Міністерство екології та природних ресурсів, Державну екологічну інспекцію та Державну службу геології та надр.

Створено також Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства. Для цього об’єднано Мінрегіонбуд і Міністерство з питань ЖКГ.

Указом реорганізоване Мінпраці та соціальної політики в Міністерство соціальної політики та Державну інспекцію з питань праці.

Крім того президент реорганізував цілий ряд служб, комітетів, агентств і інспекцій.

Українська правда