Україні у 2011 році доведеться повертати 87,5 млрд. грн. боргів

2011 рік буде напруженим, оскільки в цьому році доведеться повертати 87,5 мільярда гривень боргів, зроблених у попередні роки.
Про це заявив 13 грудня прем’єр-міністр Микола Азаров, представляючи нового керівника Міністерства соціальної політики – віце-прем’єр-міністра – міністра соціальної політики України Сергія Тігіпка.

“2011 рік буде складним роком. Будуть місяці, коли нам доведеться з бюджету повертати по 10-13 мільярдів”, – наголосив глава уряду.

Крім того, прем’єр-міністр підкреслив, що, завдяки зваженій політиці, уряду вдалося вибудували фінансову систему так, що зараз нічого не загрожує регулярній виплаті зарплат, пенсій, фінансуванню проектів з підготовки України до Євро-2012 та капітальних видатків на розвиток країни.

Нагадаємо, раніше уряд заявляв очікує, що держборг за підсумками року становитиме 348 млрд грн, або 32,1% ВВП, що є критичною цифрою для України.

Відзначимо також, що пізніше Азаров заявив, що Україна вже виходить зі стану банкрутства, хоча її держборг наступного року і збільшиться на 30 мільярдів.

ТСН