Регулярне споживання чаю запобігає розвитку діабету

Японські вчені з університету Кобе дійшли висновку, що регулярне споживання чаю запобігає відразу двом типам діабету.
Як повідомляє портал M PORT, посилаючись на The Daily Mail, позитивний ефект від чаю відбувається завдяки тому, що очищає кров від наслідків жирного харчування.

У ході дослідження вчені одну групу мишей тримали на жирній дієті, іншу годували здоровою їжею. Після цього обидві групи розбили на підгрупи, яким давали воду, чорний і зелений чай. Експеримент тривав два тижні.

Вчені дійшли висновку, що у мишей, які сиділи на жирній дієті, обидва види чаю зупиняли зростання жирового прошарку в черевній ділянці.

Крім того, чорний чай очищав кров, яка забруднюється від перевантаженої жирами їжі. Напій допоміг знизити рівень холестерину, глюкози і цукру в крові, що знижує небезпеку захворіти на діабет.

Однак опоненти японських вчених заявляють, що результати дослідження досить суперечливі, оскільки воно проводилося на мишах, а не на людях – адже чай не небезпечний медикамент, від якого досліджуваний може постраждати.

Також відзначається і той факт, що, наприклад, у Великобританії, де п’ють переважно чай, людей із зайвою вагою більше, ніж де-небудь в Європі – 25% населення. Для порівняння, в середньому в ЄС цей показник не перевищує 15%.

За даними Українського бізнес-ресурсу, кожен третій українець віддає перевагу чаєві. Всього Україна споживає приблизно півкіло чаю на рік на людину.

Нагадаємо, раніше вчені дійшли висновку, що довготривале вживання зеленого чаю може значно знизити ризик ішемічного інсульту – гострого порушення кровопостачання будь-якої ділянки мозку.

Korrespondent.net