В Україні у 2011 році звільнять 25% бюджетників!

Така бомба уповільненої дії закладена в бюджеті на наступний рік. “Такого поганого бюджету ще не було … Для нас страшна норма – дефіцит близько 19 мільярдів гривень ресурсів на виконання делегованих повноважень. Це – скорочення тих, хто сьогодні працює в бюджетній сфері і фінансується з місцевих бюджетів на 25%”, – заявив виконавчий директор Асоціації міст України Мирослав Пітцик.
За словами Пітцика, зростання місцевих бюджетів порівняно з 2009 роком становить 0,05%. У той же час, відповідно до закону про держбюджет-2011 передбачено підвищення заробітної плати на 15,3%, а також інфляція в розмірі 8,9%. “Тобто, якщо врахувати всі ці показники, то ми виходимо на цифру скорочення фінансування заробітних плат працівників бюджетної сфери на 25%”, – зазначив він.

За його словами, це торкнеться в першу чергу лікарів, вчителів, працівників сфери культури, спорту, а також працівників апаратів місцевих рад. “Тобто це зачепить за живе ту прошарок населення, яка працює на наше майбутнє, наше здоров’я”, – підкреслив виконавчий директор Асоціації.

Job.ukr.net