Закарпаття: У Сваляві відкрили пейнтбольний клуб “Alkatraz”

Шанувальники пейнтболу захоплюються цим видом спорту, бо він дарує радість руху і спілкування, азартної боротьби між командами, коли у кожній команді, як у четвірки мушкетерів із роману Дюма, – „один – за всіх, і всі – за одного”.

Стрільба начиненими фарбою кульками – ніби дитяча забавка, але це лише на перший погляд. Має бути тактика й стратегія бою, сильна командна гра.   До того ж „війна” за участі команд випробовує учасників на витривалість, спритність, силу. Тому пейнтболісти повинні бути у відмінній фізичній формі.

Спробувати свої сили в цій видовищній грі відтепер може кожен охочий. Наприкінці грудня 2010 року відкрився пейнтбольний клуб „ALKATRAZ”, заснований трьома друзями – Іваном Русином, Павлом Панічковським, Віталієм Поповичем. Допомогу організаторам надали народний депутат України О. М. Кеменяш, помічник-консультант народного депутата України І. К. Вердієва, за сприяння голови райдержадміністрації Г. П. Уліганинця, голови районної ради І. Й. Гартавела, заступника голови РДА Е. В. Грабар, заступника начальника відділу у справах сім’ї, молоді і спорту Е.В. Майора, Полянського сільського голови І.І. Дрогобецького, голови пейнтбольного комітету м. Ужгорода Дмитра Нікітіна, а також за підтримки магазинів „Зірка” та „Респект”, приватного підприємця Олександра Пукіша.

У день відкриття пейнтбольного клубу „ALKATRAZ” відразу й провели чемпіонат із цього виду спорту, в якому взяли участь 7 команд.

Команди зібралися в Драчині, де після привітань керівників району та інструктажу з техніки безпеки учасники чемпіонату одягли спеціальні маски та жилети, взяли пейнтбольну зброю до рук і розпочали змагання, які тривали близько п’яти годин.

Одразу по завершенні чемпіонату відбулося нагородження переможців.
Перше місце посіла команда м. Сваляви, до складу якої увійшли Е. Поцко, І. Мигович, Ю. Куцкір, В. Годя, В. Лещишин. Друге місце виборола команда м. Ужгорода, до складу якої увійшли В. Геймур, А. Кираса, І Прохорович, В. Лізанець, В. Прохорович.

На третю сходинку п’єдесталу пошани піднялася команда Свалявського району: О. Захаров, М. Попович, Р. Лізанець, Є. Бобишин. Переможцям було вручено відповідні медалі.

Засновники   клубу „ALKATRAZ” сподіваються, що вже найближчим часом ця захоплююча спортивна гра знайде чимало прихильників у місті та Свалявському районі, повідомили зі Свалявської РДА.

Відкрите Закарпаття-ViZa