Закарпаття: Прийняти участь у фестивалі “Червене вино-2011” зголосилися вже понад 100 виноробів

У Мукачеві готуються до одного з найочікуваніших фестивалів Закарпаття – “Червене вино”, відкриття якого відбудеться на Старий Новий Рік — 14 січня.

Як повідомила заступник міського голови Мукачева Ганна Іваницька, до участі у фестивалі вже зголосилось понад 100 виноробів не тільки із Закарпаття, а й з інших регіонів України.

“Про точну кількість учасників говорити поки що зарано, адже кількість заявок від потенційних учасників збільшується щодня”,- розповідає пані Ганна – “Але те, що кількість охочих взяти участь у фестивалі порівняно з минулим роком збільшилася вдвічі – це правда. Тому вже сьогодні думаємо, як збільшити площу фесту”.

З 14 по 16 січня 2011 року центр Мукачева перетвориться на своєрідний ярмарок. На площі Миру стоятимуть дерев’яні будиночки та намети, в яких будуть розміщені барила з вином.

Гостям буде запропоновано біле, червоне, рожеве, гаряче та холодне вино. Крім традиційних для Закарпаття – Ізабелла, Лідія, Кадарка, Сапераві і Каберне, на фестивалі також можна буде спробувати вина з європейських сортів, таких як Цвайгелт, Трамінер, Черсегі Фюсереш, Іршаі Олівер, Мускат, Мюллер Тургау.

Укрінформ