Кремлівський наступ на українські організації триває. На черзі — Об’єднання українців у Росії

Москва збирається ліквідувати Об’єднання українців в Росії. Відповідну процедуру Міністерство юстиції північного сусіда запланувало на 31 січня. Про це повідомив головний редактор інформаційного порталу Об’єднання українців Росії Віктор Гіржов.

За його словами ліквідація буде проходити за тією ж схемою, що і Федеральної національно-культурної автономії українців. Водночас, додав Гіржов, української преси у столиці Росії немає взагалі, а електронним засобам ніхто не допомагає, повідомляє Gazeta.ua.

Тимчасом вітчизняне Міністерство внутрішніх справ обіцяє активно відстоювати право на існування Організації українців в Росії. Як прокоментував ситуацію директор департаменту інформаційної політики МЗС Олег Волошин, якщо інформація про наміри російської сторони закрити дану організацію підтвердиться, то це завдасть істотної шкоди атмосфері двосторонніх відносин.

За словами Волошина, є деякі сумніви в тому, що російські партнери враховують стратегічні наслідки таких кроків. Нагадаємо, культурна автономія українців у Росії була ліквідована 24 листопада минулого року. А єдину українську бібліотеку у Москві вже тричі обшукували російські правоохоронці.