В Україні змінені Правила паркування транспортних засобів

Кабінет Міністрів України вніс зміни до Правил паркування транспортних засобів. Про це поінформував віце-прем’єр-міністр України – міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Віктор Тихонов, повідомили у прес-службі урядовця.
Віце-прем’єр-міністр зазначив, що Мінрегіонбуд розробив зміни до Правил паркування транспортних засобів, приводячи їх у відповідність до Податкового кодексу України.

«З набранням чинності Податкового кодексу втратив чинність Декрет уряду «Про місцеві податки і збори», за яким збір за парковку автотранспорту сплачувався водіями на місці парковки, а ставка збору встановлювалася з розрахунку за одну годину парковки. Тепер Податковим кодексом передбачено збір за місця для паркування транспортних засобів, платниками якого є юридичні особи, їх філії, фізичні особи-підприємці, які організовують та проводять діяльність із забезпечення паркування транспортних засобів на майданчиках для платного паркування», – пояснив Віктор Тихонов.

Урядовець також уточнив, що тепер ставки збору встановлюються за кожний день провадження діяльності із забезпечення паркування транспортних засобів у гривні за один квадратний метр площі земельної ділянки, відведеної для провадження такої діяльності, незалежно від кількості часу, впродовж якого розміщуються транспортні засоби на майданчиках для паркування.

Зміни, за словами ВіктораТихонова, також стосуються паркування легкових автомобілів, якими керують інваліди. Урядовець зазначив, що Правилами паркування транспортних засобів було передбачено виділення місць для паркування транспортних засобів загального призначення, якими керують інваліди. Однак Закон України «Про внесення змін до Закону України «Про основи соціальної захищеності інвалідів в Україні», який набрав чинності з 1 січня 2011 року, визначає, що власники майданчиків для паркування забезпечують виділення та облаштування в межах майданчиків місць для безплатного паркування легкових автомобілів, якими керують інваліди з ураженням опорно-рухового апарату, члени їхніх сімей, яким передано право керування автомобілем, та законні представники недієздатних інвалідів або дітей-інвалідів, які їх перевозять.

Безплатно, як поінформував ВікторТихонов, паркуватимуться автомобілі, що належать підприємствам, установам, об’єднань громадських організацій інвалідів та сфери соціального захисту населення і автомобілі, які перевозять інвалідів із ураженнями опорно-рухового апарату.

Як повідомляло ІА «Світ освіт», раніше віце-прем’єр-міністр України – міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Віктор Тихонов заявив, що Кабінетом Міністрів за програмою «Доступне житло» в 2010 році здано в експлуатацію 5,5 тисяч квартир.