Закарпаття: Керівництво гірського краю привітало краян із Днем Соборності України

Шановні закарпатці! 22 січня ми відзначаємо подвійне свято — 92 річницю Соборності України та 65 річницю утворення Закарпатської області в складі України!

Саме цього дня 1919 року на Софіївській Площі в Києві було проголошено Акт Соборності українських земель, а у 1946 році Президія Верховної Ради УРСР затвердила відповідним указом рішення «Про утворення Закарпатської області в складі УРСР».

Щиро дякуємо всім тим, хто боровся за єдність нашого народу, єдність поколінь. Усім тим, хто стояв біля джерел утворення Закарпатської області в складі України, біля джерел новітньої української державності, хто, не шкодуючи часу, сил, здоров’я та й життя прискорював об’єднання всіх українських земель від Карпат до Слобожанщини під національним прапором. Обов’язок нашого покоління – гідно продовжувати їхню справу, зміцнювати політичну та соціальну стабільність, основу економічного зростання та зберегти одне з основних надбань новітньої суверенної України – міжнаціональну злагоду.

Впевнені, що закарпатці примножать свій внесок у розвиток нашої держави, піднесуть добру славу рідного краю до нових вершин.

Сердечно вітаємо вас, дорогі краяни, із цими величними святами.
Голова облдержадміністрації                                           Голова обласної ради
Олександр Ледида                                                                   Іван Балога