Як можна лікуватися водою (+ПОРАДИ)

Наш організм на 70 відсотків складається з води. Про це, напевно, відомо кожному школяру. Тільки чи знаєте ви, що вода не тільки насичує нас вологою, допомагає проходженню обмінних процесів, але й лікує не згірше від дорогих ліків. Ні, ми не закликаємо переходити на лікування винятково водою, але звернути пильну увагу на те, що п’єте, варто.

Смак води залежить від складу і температури

Підвищений вміст сульфатів додає воді гіркуватого присмаку, хлоридів — солоного смаку, солей заліза і марганцю — чорнильного, залізистого присмаку. Найбільший освіжаючий ефект вода має при температурі 7-11°C. При температурі води вище 15°C знижуються її смакові властивості і вона погано утамовує спрагу.

Наприклад, ні в якому разі не можна пити водопровідну воду, вважає рівненський лікар-рефлексотерапевт Людмила Карачун, яка часто стикається із проблемами хребта та суглобів, що виникають саме через недостатнє вживання рідини або неякісну воду:

— Той, хто не п’є води, задовольняючись лише чаями та рідкими стравами, мимоволі допомагає шлакам накопичуватися у клітинах та суглобах, прискорює появу різноманітних захворювань. Важливе значення має і якість води. Вся водопровідна вода, яка є сьогодні в Україні, це чисто технічна вода, для внутрішнього вживання вона не годиться. Людина ж без шкоди для здоров’я може пити тільки чисту (пропущену через фільтр або джерельну) воду. Та й чиста вода потребує додаткової обробки, якщо скаржитеся на здоров’я. Усім відомий лікувальний ефект святої води — вона здатна знімати уламки патогенної інформації з людини, відновлювати її інформативний рівень. Особливу силу, майже таку, як і намолена вода із храмів, має структурована вода — це вода, яка пройшла через спеціальні структуризатори, магніти.

Чай — продукт харчування

Серед лікувальних можна виділити низькомолекулярну нанометричну воду, яка не тільки підсилює обмінні процеси та активізує систему очищення організму, а й нормалізує діяльність шлунково-кишкового тракту, покращує відтік жовчі, вимиває солі з нирок, знімає сечокислі діатези. Заповнюючи клітини і міжклітинний простір, вона здатна почистити організм на внутрішньоклітинному рівні. У людини змінюється цукор крові, знімаються головні болі, зникає дискинезія жовчних шляхів, гастрити і т.д.

— Нещодавно вчені довели, що остеохондроз це не що інше, як всихання хребта. Ми їмо багато сухої їжі, а води практично не п’ємо. Кип’ячена ж вода — мертва. Тому чай, супи, компоти — все, що заварюється на воді — це вже продукти харчування. Існує давнє правило — склянка чистої джерельної вроди зранку натщесерце і у вас повністю відновлюється ферментативна система шлунка.

Молекули перетворюються

— Усе-таки відрізняється нано-вода від звичайної, навіть джерельної. Наноматеріали, виробляючи хвилі інфрачервоного діапазону віддаленого спектра, що у свою чергу викликають ядерно-магнітний резонанс, перетворюють макромолекули води (13-15 молекул) у мікромолекули (5-7 молекул), — пояснює лікар. — Така вода називається у всьому світі низькомолекулярною та має високу розчинну, розщіплюючу та обмінну дії. У ній ефективно знищується кишкова паличка та стафілокок, у декілька разів знижується вміст свинцю, фтору. Оброблена таким чином вода відновлює циркуляцію енергії у меридіанах серця, підшлункової залози, нирок, легень, нормалізує роботу ендокринної та лімфатичної систем. Зупиняє жирову дегенерацію, тонізує шлунок, лікує холецистит, геморой, виразки, діабет, запалення протоків підшлункової залози та печінки, висхідного відділу товстої та 12-палої кишки. Знімає запалення селезінки, відновлює пошкоджену мікрофлору, виводить холестерин, зупиняє кровотечі та багато іншого.

Моліться перед їжею

Про те, що вода здатна вбирати, зберігати і передавати людські думки і емоції, говорить і знаменитий японський вчений і цілитель Масару Емото. Більше десяти років він проводив дослідження, фотографуючи кристалики замороженої води. Сніжинки завжди були неповторними. Тільки чомусь в одних випадках вони були прекрасними, в інших — не утворювалися зовсім, а ще в окремих нагадували страшні уламки. Від чого це залежало? Виявляється, від багатьох причин. Наприклад, кристалики водопровідної води були деформованими. Інші змінювалися залежно від того, яку над цією водою виконували музику, які слова вимовляли. Пасторальна симфонія Бетховена та Сорокова симфонія Моцарта створювали кристали дивовижної краси, а от від важкого року вони ставали ламаними та асиметричними. Найгарнішими виявилися кристали, що утворювалися у пляшках з написами “любов” та “вдячність”.

Оскільки вода здатна реагувати на досить широкий спектр електромагнітних коливань, то вона є природним цілителем, вважає доктор Емото. У своєму бестселері “Послання води” він розмістив фото кристалів замороженої води після дії на них різних факторів, і цим довів, що слова і стан душі, з якими ми їх вимовляємо, здатні змінювати оточуючий світ, а вода, як пов’язуюча ланка між духом та матерією, може як викликати хвороби, так і зцілювати.

— Так, — стверджує Людмила Карачун, — позитивні емоції дійсно вирівнюють структуру води, хороші слова теж. Молитва — резонанс слів, який повністю очищує воду, а вода відновлює організм. Кожна людина може сісти, помолитися над склянкою води і випити після цього оздоровчий напій. Молитва перед їжею теж має велике значення, адже всі продукти у тій чи іншій мірі містять воду.

Скільки пити?

Наш організм особливо потребує природну воду. Але враховуємо всю рідину, яка вживається за добу.

— У процесі обміну речовин середня добова норма води, що виділяється організмом, до 3,5 літра. Безумовно, у кожної людини ця кількість індивідуальна, тому для забезпечення нормального обміну речовин кожен має приймати стільки рідини, скільки й виділилося. Норма: приблизно 30 грамів на кілограм ваги.

Добова потреба організму у воді залежить і від умов праці, і від температури навколишнього середовища. Але важливо знати, що зменшення кількості води в організмі тільки на 1,5 відсотка викликає погіршення самопочуття, сонливість, нудоту і сильну спрагу, якщо ж рівень вологи в організмі знижується до 6-10 відсотків, виникає задишка і сильний головний біль, людина може втратити свідомість, починаються галюцинації. В результаті обміну створюється велика кількість шкідливих речовин, причому без води травна система поглинає ці шлаки, і настає звуження судин, підвищення тиску. Без їжі людина може прожити до 50 днів, але без води не витримає і тижня. Тому, турбуючись про здоров’я, не забувайте про такий важливий компонент, як вода.

Gazeta.rv.ua