СБУ вимагає від БЮТу відеодокументи щодо подій на Турівській

За наказом голови Служби безпеки України Валерія Хорошковського проводиться службове розслідування щодо обставин подій, які відбувалися 18 лютого поточного року у Києві на вул.Турівській, де знаходиться партійний офіс “Батьківщини”.
Як повідомили у прес-центрі СБУ, на сьогодні перевіркою встановлено, що ані від керівництва Служби, ані від начальників оперативних підрозділів не надходило наказів співробітникам СБУ щодо проведення будь-яких оперативно-розшукових, слідчих або інших процесуальних дій за цією адресою.

У встановленому порядку відібрано також пояснення у співробітника СБУ, прізвище якого називали народні депутати від фракції “БЮТ-Батьківщина”. Згідно з рапортом офіцера, цього дня з 9-ої до 15-ої години він виконував свої службові обов’язки і на вулиці Турівський не був. Ця інформація наразі детально перевіряється в ході службового розслідування.

Водночас, здійснюючи таку перевірку, СБУ вимушена спиратися виключно на повідомлення ЗМІ та публічні заяви функціонерів “БЮТ-Батьківщини”. “До цього часу до СБУ не надійшло офіційного звернення від партії “Батьківщина” щодо згадуваних подій, ми не отримали й документальних підтверджень інциденту, який начебто мав місце”, – наголосили у відомстві.

З метою всебічного розслідування цієї ситуації та встановлення істини Служба безпеки України офіційно звертається до керівництва цієї партії, співробітників партійного офісу на вул. Турівській з вимогою невідкладно надати записи камер відеоспостереження, прізвища свідків, до яких начебто зверталися співробітники СБУ, прізвища цих “співробітників”, які, за словами представників цієї парламентської фракції, приходили до офісу.

Служба безпеки України збирається провести розслідування максимально прозоро для громадськості, інформуючи ЗМІ про всі результативні етапи цієї перевірки.

У п’ятницю фракція “БЮТ-Батьківщина” залишила сесійну залу парламенту у зв’язку з нібито інформацією про те, що Служба безпеки України штурмує офіс партії. У прес-центрі СБУ назвали заяви бютівців такими, що не відповідають дійсності.

УКРІНФОРМ