Україна увійшла у “чортову дюжину” піратських країн світу

Україна увійшла до 13-ти піратських країн світуМіжнародна асоціація інтелектуальної власності (IIPA) опублікувала свій щорічний рейтинг країн, в яких найбільше порушуються авторські права в галузі інтелектуальної власності.
Особлива увага приділяється так званому «Пріоритетному списку» з 13-ти країн, в яких піратство найбільш загрозливе. До цьогорічного переліку увійшли, окрім України, Росія, Канада, Аргентина, Індія та інші країни. В звіті по Україні зазначається, що в нашій країні рівень піратства є досить високим, але влада не приділяє цьому питанню достатньої уваги. Окрім того, уанет став “батьківщиною” деяких найбільших торрент-трекерів у світі.

Найбільшим порушником названо файлообмінник ex.ua, користувачі якого можуть вільно завантажувати фільми, музику та інший неліцензійний контент. Стурбованість в IIPA також викликали місцеві локальні мережі, в яких поширення такого контенту вже давно стало звичкою. Цікаво, що в нещодавньому інтерв’ю адміністрація ex.ua заявляла про пошук стратегічного інвестора, а також розширення співпраці з правовласниками.

Найбільшим порушником Росії було названо соціальну мережу Вконтакте – її користувачі можуть завантажувати та переглядати нелегальний контент безпосередньо на сайті. З повним текстом рейтингу IIPA  можна ознайомитися на цій сторінці.