Закарпаття: Нардеп Володимир Зубанов презентував в УжНУ патріотичний проект “Україна: історія великого народу”

25 лютого у приміщенні економічного факультету Ужгородського національного університету народний депутат України Володимир Зубанов представив студентам та педагогам області загальноукраїнський патріотичний проект «Україна: історія великого народу», покликаний популяризувати вивчення історії народу України, формувати національну самосвідомість українців та виховувати шанобливе ставлення до історичних пам’яток нашої держави.

Для досягнення цієї мети Інститут стратегічної політики України (Толстоухов А. В.) та Благодійний Фонд «Схід-Захід разом» (Зубанов В.О.) у 2007 р. започаткували цей проект.

«Україна: історія великого народу» — серійне книжкове видання, яке детально розкриває історію Української держави, через призму художньої літератури на історичну тематику, історії міст, районів та областей, повістей, образотворчого мистецтва, поезії і т. ін.

Проект покликаний наголосити на спільності історичного минулого всіх регіонів України, відзначити об’єднуючі фактори субетносів, які мешкають у нашій державі. «Для того, щоб уся країна свідомо сприймала спільне минуле, проект наголошує саме на об’єднуючих факторах», — зазначає Володимир Олександрович. Не випадково він очолює благодійний фонд «Схід-Захід: разом», за кошти якого і фінансується проект.

Прес-служба УжНУ


28 лютого 2011, 18:43